Home Топ новини Бившият комунистически терорист Чезаре Батисти бе заловен в Боливия

Бившият комунистически терорист Чезаре Батисти бе заловен в Боливия

11
0
SHARE

Бивш комунистически терорист бе задържан в Боливия, съобщиха от BBC. Италианецът Чезаре Батисти бе издирван за четири убийства в Италия през 70-те, които той отрича да е извършил. 

Батисти прекарал години наред в Бразилия като бежанец и бил укриван от бившият ляв президент Луиз Инасио Лула да Силва. Новопостъпилият на 1 януари президент Жаир Болсонаро обаче се бе врекъл, че ще го изпрати обратно в Италия. 

Филипе Мартинс, старши помощник по международни въпроси на президент Болсонаро, публикува туит, в който пише, че Батисти „скоро ще бъде доведен в Бразилия, от която най-вероятно ще бъде изпратен в Италия, където ще излежи доживотна присъда“.

Бразилският политик Едуардо Болсонаро, който е и един от синовете на президента, се обърна към италианския министър на вътрешните работи Матео Салвини с думите: „Бразилия вече не е земя на бандити. „Малкият подарък“ идва.“ 

Батисти е бил част от терористичната организация Въоръжени Пролетарии за Комунизъм и е осъден на доживотна присъда за 4 убийства (на двама полицаи, бижутер и месар). Той потвърждава участието си в групировката, но отрича да е извършил убийствата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here