Home Топ новини Бойко Борисов: Всяко дете знае, че управлението ни няма алтернатива

Бойко Борисов: Всяко дете знае, че управлението ни няма алтернатива

23
0
SHARE

„Ахмед Доган е мъдър човек, 27 години е в управлението“, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ. Борисов изрази своето съгласие с изказването на политика, че в момента няма алтернатива на управлението „Борисов 3“ и по думите му „това го знае всяко дете“.

По-рано днес почетният председател на ДПС заяви, че няма смисъл от предсрочни избори, защото сегашното правителство няма алтернатива по повод готвения от БСП и ДПС вот на недоверие. 

„Какво каза Доган и на БСП , и на ДПС: ще ги свалим ГЕРБ и Патриотите, но когато сме готови да управляваме. Ако го направим сега с някакви инструменти, след 2,3 месеца те пак ще ни свалят нас. Това им каза, „Изчакайте си времето, сега не сте готови.“ Нито е казал ние с ГЕРБ ще управляваме или еди какво си. Той се обърна на практика към БСП и към неговите“, каза премиерът.

Според него вотът на недоверие цели да ни изложи пред света и то точно по време на председателството на Съвета на ЕС.

„Обикновено като идват гости, майка и татко ме предупреждават: „Няма сега да правиш бели. Ще се държиш
възпитано“, за да си тръгнат гостите и да си кажат „Ей, това е възпитано семейство“. Ние искаме да покажем всичките си магарии и всичко, което можем, за тези шест месеца“, каза Борисов.

Според него страната ни е напълно подготвена за домакин на Съвета на Европа: „Готови сме с всичко, което е необходимо. Мисля, че всички оценки на техническите лица, които минаха на този момент и излязоха публично да кажат, че сме готови с председателството, са факт“. 

Позицията ни по едни от най-важните въпроси за ЕС в момента – Брекзит, санкциите срещу Русия и Полша, трябва да бъде обрана, защото трябва да защитаваме интереса не целия съюз и всички 28 членки.

Премиерът заяви пред телевизията, че ремонтираната църква „Св. Стефан“ в Истанбул ще бъде открита в присъствието на турския президент Реджеп Таип Ердоган и българският патриарх. 

„На Босфора е вече като „Александър Невски“ – където се обърнеш, греят златни кръстове“, коментира той.

По отношение на широко обсъждания втори лифт в Банско Борисов бе категоричен: „Втори лифт в Банско ще има“. Той обясни, че първо обаче трябва да има подробен пран за управлението на Национален парк Пирин. 

„Не се намесвам в такива схеми“, това каза в отговор на въпрос дали той има общо със запорирането на имуществото на бизнесмена и издател на „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев. По думите му има компетентни органи и „абсолютно независими институции“ като прокуратурата и КОНПИ, които си вършат работата. 

В интервюто Борисов коментира и договорът за добросъседство с Македония. Според него съседката ни е „узряла“ за добрите си отношения с България. По думите на премиера „ние се отнасяме към македонците като към най-близки хора и в същото време не искаме нищо в замяна“. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here