Home Топ новини Борисов ще участва в специално заседание на Европейския съвет за Брекзит утре

Борисов ще участва в специално заседание на Европейския съвет за Брекзит утре

10
0
SHARE

Премиерът Бойко Борисов ще участва в специалното заседание на Европейския съвет във формат по чл. 50 утре, 25 ноември, в Брюксел, съобщава правителствената пресслужба. Темата на заседанието в предстоящият Брекзит и сделката между Великоибритания и ЕС.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят проекта за споразумение за оттегляне на Обединеното кралство от Европейския съюз и проекта за политическа декларация, очертаваща рамката на бъдещите отношения между ЕС, от една страна, и Великобритания и Северна Ирландия – от друга.

Проектът на Споразумението за оттегляне на Обединеното Кралство от ЕС съответства на интересите на България, тъй като гарантира максимално възможна приемственост и последователност в редица важни за страната ни области, допълват от пресслужбата на кабинета. Проектът дава възможност за своевременно адаптиране към новия режим на отношения, като гарантира спазването на правата на гражданите, финансовите ни интереси, както и избягването на празнини в отношенията с евентуален негативен ефект върху икономическите, транспортните, социалните, културните, образователните и др. връзки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here