Home Топ новини Горанов в обяснителен режим: Апартаментът няма общо с Домусчиеви, на кръстника ми...

Горанов в обяснителен режим: Апартаментът няма общо с Домусчиеви, на кръстника ми е

7
0
SHARE

Министърът на финансите Владислав Горанов отрече информацията, че апартаментът, в които живее без да плаща наем е свързан с братя Домусчиеви или с бизнеса им. Имотът бил собственост на кръстника му.

Темата за това къде живее Горанов беше повдигната, след като той декларира, че обитава 180 кв. метра апартамент в столицата без да плаща за него. Снощи в „Шоуто на Слави“ главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще започне проверка по случая, а днес тя беше разпоредена.

Горанов обясни, че от изнесената информация не е съгласен само с това, че имотът е свързан с Домусчиеви.

„Този апартамент ми е предоставен през 2012 година за ползване от близък мой роднина – кръстник на двете ми деца и на мен. Но ще спра дотук. Позволете ми да запазя и аз някакво лично пространство“, обясни Горанов по повод проверката и не пожела да каже кой е кръстникът му.

Финансовият министър обаче подчерта, че ако антикорупционният орган поиска от него да разкрие на кого е имота – ще го направи, защото е длъжен по закон.

По думите на Горанов кръстникът му никога не се е възползвал от публични финанси. „Затова съм решил, че няма конфликт на интереси“, добави той.

„Повод за проверката и информацията в публичното пространство е моята декларация. Тоест аз лично, през април, съм декларирам факти и обстоятелства, които естествено – могат да бъда проверени. Декларирал съм и ползването на този имот с ясното съзнание, че според моите оценки това не е конфликт на интереси“, каза Горанов.

Министърът обясни, че не знае защо темата излиза на дневен ред сега при положение, че не е тайна къде живее от 2012 година насам. Добави, че не знае дали от темата се търси политическа интрига.  Гованов обясни, че ако е имал притеснения е нямало да декларира тази информация.

„Аз можех да посоча неверни данни, но за мен винаги истината и спазването на закона са били на първо място“, добави той. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here