Home Топ новини Данъкът за старите коли и Гражданска отговорност пак в парламента

Данъкът за старите коли и Гражданска отговорност пак в парламента

19
0
SHARE

Промени в Кодекса за застраховането, които предвиждат лимит за обезщетенията за далечни роднини на загинал на пътя, и ветото на президента Румен Радев върху данъка на старите коли ще обсъди днес Народното събрание. 

Измененията в КЗ предвиждат да няма таван за обезщетенията за преките роднини – съпрузи, деца и родители, но да има такъв за далечния кръг от близки на жертви при катастрофи в размер до 5 хиляди лева. Тези промени се налагат и заради решение на Върховния касационен съд, с което се разшири кръгът на лицата, които могат да търсят обезщетения – като само за последните 3 месеца търсените обезщетения са нараснали до 100 милиона лева. Те, респективно, трябва да се платят през застраховката „Гражданска отговорност“, отбелязват вносителите от ГЕРБ.

Само чрез прокарването на таван на обезщетенията може да се избегне увеличаване цената на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, аргументират се още вносителите на промените.

Депутатите ще обсъдят отново и върнатия от държавния глава Румен Радев Закон за корпоративното подоходно облагане. Президентът атакува отделни текстове, сред които предвидените по-високи данъци за старите коли и увеличените ставки за имотите в курортите. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here