Home Топ новини Йоханес Тингес Бьо увеличи аванса си за СК

Йоханес Тингес Бьо увеличи аванса си за СК

7
0
SHARE

Норвежецът Йоханес Тингес Бьо спечели преследването на 12,5 километра в Оберхоф и увеличи аванса си на върха във временното класиране за Световната купа по биатлон.

Българите, които взеха участие в днешното състезание, не успяха да направят нищо запомнящо се. Антон Синапов въобще не стартира, Димитър Герджиков не финишира, а Красимир Анев остана на 36-о място с две грешки в стрелбата и изоставане от 3:38.8 минути от Бьо.

Норвежецът направи три грешки при стрелбата, но още след първото посещение на огневия рубеж пое лидерската позиция заради слабото представяне на победителя във вчерашния спринт Александър Логинов от Русия.

До края той нямаше никакви проблеми и финишира с време от 34:29.8 минути. На второ място остана германецът Арнд Пайфер, който с атака във финалните метри изпревари безгрешния в стрелбата Лукас Хофер от Италия. Пайфер изостана с 15.1 секунди от Бьо, а Хофер с 15.8.

Французинът Мартен Фуркад, който е и актуален победител в на Световната купа, завърши четвърти 32.6 секунди, като двете грешки при четвъртата стрелба го лишиха от възможността да атакува дори първата позиция.

В генералното класиране за сезона води Йоханен Тингнес Бьо с 542 точки, пред Александър Логинов с 412 и Мартен Фуркад с 342. В неделя биатлонистите застават на старт за щафетата на 4х7,5 километра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here