Home Топ новини Как кой? Пак той! Борисов отмени винетките за Северната тангента

Как кой? Пак той! Борисов отмени винетките за Северната тангента

13
0
SHARE

По Северната скоростна тангента на столицата ще се шофира без винетка. Това обяви премиерът Бойко Борисов слид среща с председателя на УС на АПИ инж. Светослав Глосов, регионалния министър Петя Аврамова, вътрешния министър Младен Маринов и министъра на финансите Владислав Горанов.

Любопитното е, че в сутрешните си тв изяви цялото ръководство на пътната агенция обясняваше как винетките трябва да останат, тъй като Северната тангента не е столичен булевард, а транзитен път, част от бъдещата магистрала „Европа“.

„Независимо от логиката, независимо от принципа, че който кара повече, плаща повече, независимо от това, че едно е да чистиш и поддържаш две платна, какъвто беше по времето на социализма и управлението на БСП околовръстният път – това беше много скоро – друго е да поддържаш 12 платна. Благодарение на това, че приходните агенции, службите, прокуратурата работиха много добре през миналата година, имаме рекордни приходи в бюджета. Смисълът на това да правим Южна дъга, Северна тангента, Западна дъга и какво ли още не, е бил винаги в услуга на гражданите – да пътуват по-бързо, по-безопасно и по-лесно“, заяви премиерът на брифинг след срещата.

Според Борисов, както Южната дъга на Околовръстното шосе влиза в рамките на София, така е и за Северната тангента.

„Тя е правена, за да им е по-удобно на хората“, категоричен бе премиерът. „Така че съм разпоредил да си преправят плановете и съответно, както са отчитали досега винетната система, така да продължи и през 2019 г.“, допълни още той.

Борисов припомни още, че тази година започва строителството на отсечката от кв. „Младост“ до АМ „Тракия“, което се явява продължение на Южната дъга.

„Ако е било лесно, комунистите да са го направили“, заяви премиерът, който призова спекулациите по темата да спрат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here