Home Топ новини Левски в преговори с Макаби Хайфа за Холмар Ейолфсон

Левски в преговори с Макаби Хайфа за Холмар Ейолфсон

8
0
SHARE

От Левски са направили постъпки да предоговорят сделката по привличането на исландския защитник Холмар Ейолфсон от Макаби Хайфа, пише „Тема Спорт“.

„Сините“ откупиха централния бранител от елитния израелски тим, след като през сезон 2017/2018 година той игра на „Герена“ като преотстъпен.

Сайтът sport1.maariv.co.il твърди, че Макаби е трябвало да получи накуп половин милион евро за правата на Ейолфсон според договора, подписан през юни 2018 година. Това явно не се е случило, защото в началото на тази година от Левски са отправили молба за предоговаряне на сделката и начина на плащане.

“Българите са поискали да се издължат по трансфера на три пъти и са получили утвърдителен отговор. Доколкото имаме информация, Макаби Хайфа е запазил 3- процента от евентуален бъдещ трансфер на играча”, се казва в материала.

28-годишният Ейолфсон е основен играч на Левски. Той се утвърди в титулярния състав и си спечели място в националния отбор на Исландия за световното първенство в Русия, но не записа участие.

Той обаче получи тежка контузия в осминафинала за Купата на България срещу Черно море във Варна на 31 октомври. Исландецът скъса връзки и се наложи да бъде опериран в Барселона. Очаква се възстановяването му да отнеме шест месеца. В Левски не очакват той да се появи в игра до края на първенството.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here