Home Топ новини Повдигнаха нови обвинения на Груевски

Повдигнаха нови обвинения на Груевски

11
0
SHARE

Повдигнаха нови обвинения срещу бившия македонски премиер Никола Груевски, съобщиха от македонската прокуратура, цитирани от Франс прес и БТА. 

Груевски е осъден на две години затвор за злоупотреба с власт по делото „Танк“. Той обаче успя да избяга в Унгария, където получи политическо убежище. 

Днес бившият македонски премиер получи нови обвинения – за „незаконно финансиране“ на партията си ВМРО-ДПМНЕ в периода 2009 г. – 2015 г., както и заради възлагането на търга за изграждането на партийната централа, се казва в съобщението на прокуратурата.

Според македонските медии незаконното финансиране на партията му е за най-малко 4,6 млн. евро. 

За тези нови обвинения прокуратурата иска Груевски да бъде задържан. 

Груевски е разследван по още няколко случая за корупция и незаконно подслушване на опозиционери. Той казва, че е жертва на политическо преследване от страна на правителството, ръководено сега от отдавнашния му противник, социалдемократа Зоран Заев.

Скопие поиска от Унгария да му предаде Груевски, който демонстрираше близостта си с правителството на унгарския премиер Виктор Орбан. Двамата имат по-специално твърда позиция по въпроса за имиграцията, припомня Франс прес.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here