Home Топ новини Русия безспорно е много по-голяма заплаха от Ислямска държава, обяви най-високопоставеният британски...

Русия безспорно е много по-голяма заплаха от Ислямска държава, обяви най-високопоставеният британски генерал

7
0
SHARE

Русия сега „безспорно“ представлява много по-голяма заплаха за сигурността на Великобритания и съюзниците ѝ от ислямските екстремистки групировки „Ал Каида“ и „Ислямска държава“, предупреди новият ръководител на генералния щаб на армията в страната ген. Марк Карлтън-Смит в първото си интервю на поста, дадено за британския в. Daily Telegraph.

Отделно от конвенционалната военна заплаха, руснаците постоянно търсят начини да подкопаят силата на Запада, като развиват нови бойни способности в неконвенционални, като кибер пространството и Космоса,

Великобритания не може да остане безучастна, предупреждава той и сочи, че „руснаците се стремят да се възползват от уязвимостта и слабостите, където и да ги открият“.

Британският генерал обаче реагира скептично към предложението на френския президент Еманюел Макрон за създаване на единни европейски въоръжени сили, както и към всяка друга инициатива, която по думите му би отслабила ефективността на НАТО. Опора на европейската сигурност е именно Северноатлантическият алианс, смята Карлтън-Смит.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here