Home Топ новини Спаси София: Новият асфалт по ‘Констнтин Величков’ се напука (снимки)

Спаси София: Новият асфалт по ‘Констнтин Величков’ се напука (снимки)

15
0
SHARE

Първото споделено трасе за автобуси и трамваи по бул. „Константин Величков“, което бе асфалтирано през ноември, е напукано и деформирано. 

За това алармира неправителствената организация Спаси София на страницата си във фейсбук. По цялата дължина в участъка между бул. Акад. Иван Гешов и бул. Ал. Стамболийски, асфалтът е напукан и деформиран, а шахтите са разбити, съобщават от Спаси София. 

И припомнят: 

Това е второ асфалтиране на участъка, след като през октомври фирма Амфисия бе отстранена заради некачествени материали и работа. Тогава зам.-кметът обеща фирмата да бъде глобена, а общинското дружество Софинвест да довърши участъка. 

Незнайно по коя процедура, то експресно възложи работата на Щрабаг и трасето бе преасфалтирано, а движението по него пуснато на 1 декември миналата година. 

Знаем за проблема на този обект и затова той още не е платен, обясни за OFFNews зам.-кметът Дончо Барбалов. Той уточни, че има техническо решение, но времето в момента не позволява да се работи по трасето. Неравностите по него ще бъдат отстранени напролет. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here