Home Топ новини 600 души минали през Пирогов снощи, най-много са приети в травматологията

600 души минали през Пирогов снощи, най-много са приети в травматологията

13
0
SHARE

Изключително натоварено бе дежурство в „Пирогов“.

Това съобщи на брифинг говорителят на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Мария Пойразова, цитирана от „Фокус“.

По думите на Пойразова близо 600 души са преминали през спешното отделение на лечебното заведение в новогодишната нощ. Най-натоварено е било дежурството за травматологичния кабинет, тъй като доста от преминалите през „Пирогов“ през нощта са пострадали след употреба на пиратки. От лечебното заведение отчитат, че през токсикологичния кабинет са преминали по-малко пациенти в сравнение с минали години, но не са липсвали и такива.

В спешния кабинет по токсикология са потърсили помощ много пациенти с алергични реакции. 4 от пациентите с алкохолна интоксикация остват за лечение в клиниката. Двама от тях са мъже на близо 60 години. Две непълнолетни момичета с алкохолно отравяне също са хоспитализирани в Токсикологията на „Пирогов“.

Д-р Кремена Йорданова поясни, че 5 души, пострадали от пиротехнически изделия, са били хоспитализирани през нощта, като четирима от тях остават в лечебното заведение. Най-тежкият случай е на 16-годишно момче, което е загубило част от третия си пръст. При него има сериозни наранявания и ампутация на един от пръстите, съобщи още хирургът на ръка д-р Йорданова. 

Най-натоварен е бил 108-ми кабинет – спешния травматологичен. През него са преминали множество пострадали с порезни наранявания от битов характер и 5 пострадали от пиратки. 4 от тях остават са хоспитализирани в Клиниката по хирургия на ръката, съобщи дежурният лекар д-р Кремена Йорданова. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here