Home Топ новини БСП сигнализира европейски посланици за ‘полицейщина’ срещу опозицията

БСП сигнализира европейски посланици за ‘полицейщина’ срещу опозицията

7
0
SHARE

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпраща писмо до всички европейски посланици. С него тя ще сигнализира за полицейщина, авторитаризъм и ограничаване на правата на опозицията и на граждани, които имат искания към правителството у нас.

„Това е сериозно посегателство срещу демократични права на български граждани“, каза Нинова пред журналисти в парламента. Думите ѝ идват след като вчера тя се оплака, че при посещенията ѝ с страната са протичали под полицейско наблюдение. „Чух, че това било заложено заради сигурността ми, защото ме пазят. Това е нелепо, няма нужда да ме пазят от Баба Дора или от хората“, добави тя.

Нинова отново подчерта, че от БСП не са искали да има полицейско присъствие на срещите им в страната. Тя обясни, че все още няма официален отговор от органите на реда защо се е налага да има униформени при посещенията ѝ. „Получихме индиректен отговор от Цветан Цветанов, че това се правело с оглед на запазване на моята сигурност. Благодаря, няма заплаха за сигурността ми, каза още тя. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here